Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Improholistit Joensuussa

Halivuudissa ja Ibizalla kierrettyään Improholistit palaavat vihdoin kotiin ja antavat Joensuun historialle hykerryttävän improkäsittelyn. Miltä näyttääkään Joensuussa tämän jälkeen? Tule mukaan, vaikuta illan kulkuun ja koe Joensuu aivan uusin silmin!

Pikkujouluttomien Pikkujoulut

Ke 14.12. klo 18  Pakkahuoneella, Rantakatu 2b Vapaa Pääsy Ohjelmassa mm. Joulusatu Tiernatytöt Pukkien kauneuskilpailu Musiikkia Tanssinumeroita Lucia-seikkailu Yhteislauluja Jouluherkkuja  

Timantteja hangella: Naisen nahka

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Timantteja Hangella-festivaalin ohjelmistossa 13. - 15.1.2023
Joensuun Vapaa Teatteri: Naisen Nahka
Synkkyyttä pakeneva kaksiosainen esityskokonaisuus, jonka alkuosuuden muodostaa tulkinta Franca Ramen kirjoittamasta tekstistä Raiskaus / Lo Stupro ja esityksen jälkimmäisen osan soolotanssiteos ihonalainen, jossa voi kuulla liikkeellisiä kaikuja tekstistä.

TIMANTTEJA HANGELLA esittävän taiteen festivaali

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

  Timantteja hangella esittävän taiteen festivaali 13.-29.1.2023 Pakkahuoneella Useita esityksiä, tarkemmat tiedot jokaisen tapahtuman yhteydessä. Liput https://joensuunpakkahuone.eventiolive.fi tai käteisellä ovelta Ovivaraukset riitta.pirttisalo@gmail.com, 0442636712

Matka luontoon – Rupilisko ja muita ihmeitä

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Rupilisko-tanssiteos, tanssi ja koreografia tanssitaiteilija Mira Pesonen, lyömäsoittimet Hannu Porkka
Teos kulkee mystisen ja uhanalaisenkin rupiliskon sielunmaisemissa, aina jähmeästä horroksesta, rytmin ja liikkeen euforiaan.
Kokoonpano Kainulainen, Korrensalo & Rämö:
Laulaja lauluntekijä Uuna Kainulainen laulaa katkenneista juurista, lähimetsän tuhosta ,suon synnyttävästä sudesta, syrjityistä eläimistä ja vielä pystyssä sinnittelevän puun tuomasta lohdusta.
Heiduška on joensuulainen laulaja-lauluntekijä ja runokirjailija. Hänen tyyliään voisi kuvailla sielukkaaksi pop/rockiksi maustettuna ripauksella mystiikkaa ja unelmointia.

Timantteja hangella: Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Elina Mustonen: Shakespearen naiset

”Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin” on näyttämöllinen sooloteos, joka herättää eloon Shakespearen tekstit ja aikakauden musiikin ainutlaatuisella tavalla. Elina Mustonen toimii lavalla sekä näyttelijänä että muusikkona. Yhtenäisen dramaturgisen kokonaisuuden suunnittelusta vastaavat Mustosen lisäksi kirjallisuuden tutkija Nely Keinänen sekä ohjaaja Johanna Freundlich. Musiikki esitetään Shakespearen ajan suosituimmalla kotisoittimella virginaalilla.

Timantteja hangella: Sekä että – tosi tieteellinen stand up -esitys metamodernismista ja elämästä

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Sekä että on Nickelback-artikkelinsa myötä maailmanlaajuista julkisuutta saaneen lyömäsoittaja-populaarimusiikintutkija FT Salli Anttosen esittämä musiikillinen ja tragikoominen monologi, joka käsittelee yhden ihmisen elämän ja uran huippuhetkiä ja etenkin karikkoja. Kuinka uskottavuustutkija voisi itse olla uskottava ja autenttinen tieteilijänä, muusikkona, naisena, esiintyjänä ja ihmisenä? Voisiko stand up, terapia, Nickelback, hevoset, rumpupiiri tai metamodernismi auttaa? Mitä metamodernismi edes on?

Timantteja hangella: Kädetön neito

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Kädetön neito on tarina lahjomattomasta rakkaudesta. Sen keskushenkilönä on tyttö, jonka elämää piinaa isän tekemä sopimus Paholaisen kanssa. Ja Paholainen tahtoo omansa, vaikka kädet katkottuna. Kädetön neito on vanha indoeurooppalaista perua oleva satu, jota kerrotaan ympäri maailmaa erilaisina versioina.
Säveltäjä Tellu Turkka (s. 1969) on kerännyt ja tutkinut elämänsä aikana suuren määrän satuja ja säveltänyt niiden pohjalta useamman kuoroteoksen. Tällä kertaa hän kertoo Kädettömän neidon tarinan itse omin sanoin ja sävelin. Säestyssoittimina soivat kantele, udu, moraharppu, metallilaatat ja kellot.

Timantteja hangella: Nukketeatteri Reaktori – Loppuunpalanneet, installaatio ja esitys

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Kahden suuren marionetin interaktiivinen tilateos.  Nukkien lisäksi tilassa on VR lasit, joissa näkyy se mahdollinen toivo ja uusi elämä, minkä eteen nämä loppuunpalaneet tekevät töitä, osin toisten avustuksellakin. Nuket ovat sellaisia, että niitä voi liikutella omin voimin ja samalla saa luotua itselle sen hetken, mikä liikuttaa myös liikuttajaa. Teoksen valmistaja Aapo Repo tulee olemaan tilassa ja mielellään auttaa nukkien liikuttamisessa ja kertoo tarvittaessa niistä lisää. Kokonaisuus päättyy Revon valmistamaan monologiin Putkinotkon innoittamana, samalla peilaten sitä tähän päivään.

Timantteja hangella: Teatteri Aurore B: Everstinna

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Teatteri Aurore B:n Everstinna on Tuula Väisäsen monologidramatisointi Rosa Liksomin palkitusta kirjasta. Everstinna on yhden yön sisäinen monologi, jossa nuoren naisen rakastuminen itseään huomattavasti vanhempaan Everstiin johtaa hänet natsien sisäpiireihin talvisotaan valmistautuvassa Suomessa.

Shopping Basket