Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Viimeiset menneet Tapahtumat

Timantteja hangella: Teatteri Aurore B: Everstinna

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Teatteri Aurore B:n Everstinna on Tuula Väisäsen monologidramatisointi Rosa Liksomin palkitusta kirjasta. Everstinna on yhden yön sisäinen monologi, jossa nuoren naisen rakastuminen itseään huomattavasti vanhempaan Everstiin johtaa hänet natsien sisäpiireihin talvisotaan valmistautuvassa Suomessa.

Timantteja hangella: Nukketeatteri Reaktori – Loppuunpalanneet, installaatio ja esitys

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Kahden suuren marionetin interaktiivinen tilateos.  Nukkien lisäksi tilassa on VR lasit, joissa näkyy se mahdollinen toivo ja uusi elämä, minkä eteen nämä loppuunpalaneet tekevät töitä, osin toisten avustuksellakin. Nuket ovat sellaisia, että niitä voi liikutella omin voimin ja samalla saa luotua itselle sen hetken, mikä liikuttaa myös liikuttajaa. Teoksen valmistaja Aapo Repo tulee olemaan tilassa ja mielellään auttaa nukkien liikuttamisessa ja kertoo tarvittaessa niistä lisää. Kokonaisuus päättyy Revon valmistamaan monologiin Putkinotkon innoittamana, samalla peilaten sitä tähän päivään.

Timantteja hangella: Kädetön neito

Joensuun Pakkahuone Rantakatu 2b, Joensuu

Kädetön neito on tarina lahjomattomasta rakkaudesta. Sen keskushenkilönä on tyttö, jonka elämää piinaa isän tekemä sopimus Paholaisen kanssa. Ja Paholainen tahtoo omansa, vaikka kädet katkottuna. Kädetön neito on vanha indoeurooppalaista perua oleva satu, jota kerrotaan ympäri maailmaa erilaisina versioina.
Säveltäjä Tellu Turkka (s. 1969) on kerännyt ja tutkinut elämänsä aikana suuren määrän satuja ja säveltänyt niiden pohjalta useamman kuoroteoksen. Tällä kertaa hän kertoo Kädettömän neidon tarinan itse omin sanoin ja sävelin. Säestyssoittimina soivat kantele, udu, moraharppu, metallilaatat ja kellot.

Shopping Basket