Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Timantteja hangella: Teatteri Aurore B: Everstinna

29 tammikuun@5:00 pm - 7:00 pm

Timantteja hangella -festarin ohjelmassa sunnuntaina 29.1. klo 17:

Teatteri Aurore B: Everstinna

Liput:

https://joensuunpakkahuone.eventiolive.fi/…/63b5717ab408b4…/

Teatteri Aurore B:n Everstinna on Tuula Väisäsen monologidramatisointi Rosa Liksomin palkitusta kirjasta. Everstinna on yhden yön sisäinen monologi, jossa nuoren naisen rakastuminen itseään huomattavasti vanhempaan Everstiin johtaa hänet natsien sisäpiireihin talvisotaan valmistautuvassa Suomessa. Värikkään ja tunnevoimaisen päähenkilön esikuvana on toiminut ylitorniolainen Annikki Kariniemi.
Esityksen kantava teema on sodan ja rajujen yhteiskunnallisten murrosten keskellä kasvaneen tulevan kirjailijan vilpitön usko fasistisen ideologian yksilöä ja yhteiskuntaa vahvistavaan voimaan. Autoritaariseen johtajavaltaisuuteen uskominen heijastuu myös alistumisena henkisesti ja fyysisesti väkivaltaiseen perhehelvettiin, joka kestää lopulta 20 vuotta.

Dramatisointi: Tuula Väisänen
Ohjaus: Kaisa Lakkala
Roolissa: Virpi Peitso
Musiikki ja äänet: Jukka Lamminen
Valosuunnittelu: Riikka Vuorenmaa
Juliste, käsiohjelma: Kai Metsävainio

”Minun silmitten eessä aukeni kauhean kaunis suoaava. Mie kirmasin ko peura rahkasammallautalta toisele ja kiljahtelin ko hihhuli. Se minun hyppiminen sekotti suon veet ja sieltä maan uumeista nousi semmoset haijut ja kaasut, että mie jouvuin tarraahmaan käkkärä- männyn oksasta kiini etten olis pökertynny.”

”Mie uskoin pystyväni pyyteethömällä rakhauella puhistahmaan Everstin pahasta ja täyttähmään sen hyälä. Eversti ja mie olima yhtä. Meilä oli sama askelten ja hengityksen tahti. Minun rakhauen voima oli niin suuri ja väkevä, että mie voin hänet parantaa luonnevikasuuesta, jos semmosta ilmenee.”

Teatteri Aurore B on rovaniemeläinen kiertävä ammattiteatteri. Everstinna on saanut huikean hyvää palautetta ympäri Pohjois-Suomea ja on myös valittu tämän vuoden valtakunnalliseen monologikilpailuun

Tiedot

Päivämäärä:
29 tammikuun
Aika:
5:00 pm - 7:00 pm

Tapahtumapaikka

Joensuun Pakkahuone
Rantakatu 2b
Joensuu,
+ Google Map
Puhelin:
050 3803149
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Esittävän taiteen tila ry
Shopping Basket