Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Syvä sininen – lohdullinen esitystapahtuma uupumuksesta

6 maaliskuun@10:00 am - 7 maaliskuun@4:00 pm

Maaliskuun alussa Joensuun Pakkahuoneella nähdään ensi-illassa esitys, jonka aihe on tuttu monelle pikkulapsiarjen keskellä elävälle vanhemmalle. Outokummun Teatterin sekä Pohjois-Karjalan kansanteatterin yhteistuotanto Syvä sininen on pikkuvauva-ajan keskellä eläville vanhemmille ja heidän vauvoilleen suunnattu hauska ja koskettava esitystapahtuma uupumuksesta.

 

Esitys tarjoaa heijastuspintoja heille, jotka elävät ainutlaatuista pikkuvauva-aikaa ja joilla samaan aikaan on vaikeuksia nähdä väsymyksensä keskeltä eteenpäin. Esityksessä käsitellään vanhempien kokemaa väsymystä suoraan ja kaunistelematta ja tarjotaan samalla lohdullinen vertaistukialusta asian kanssa kamppaileville. Esitys sopii kaikille vauvaperheille oli taustalla uupumusta tai ei, sekä toisaalta myös arjen väsyttämille isompien lasten vanhemmille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

 

Tapahtumaan voi saapua vauvan kanssa tai ilman. Huomioithan, että vauvojen ikäsuositus on 0-12 kk. Tätä isommat lapset eivät ole tervetulleita tapahtumaan, sillä kyseessä ei ole lastenteatteriesitys. Esityksen jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus, jossa paikalla on asiantuntijavieraita. Esityksessä tarjoillaan runsaasti kahvia!

 

Monitaiteellisen esityksen toteuttavat teatterin ammattilaiset ja pienten lasten äidit Sanna Kärkkäinen ja Liina-Maija Paavilainen, muusikko Eve Pietarinen, kuvataiteilija Riikka Mattinen ja visuaalinen suunnittelija Jaakko Kukkonen. Esityksen synnyn taustalla on työryhmän tarve käsitellä omakohtaista aihetta taiteen keinoin. Esityksen tekstit koostuvat pääosin vanhempien lähettämistä uupumusta käsittelevistä kokemustarinoista.

 

“Uupumuksen kokemus oli niin voimakas, että vieläkin itkettää. En taida vieläkään olla siitä täysin selvinnyt. Olen uupunut monista taustasyistä johtuen vanhemmuuteen kahdesti. Eri tavoin mutta niin, että luulen sen määrittävän minua eräällä tavalla ikuisesti.”

 

Esityksen yhteistyökumppaneina toimivat Pelastakaa lapset ry:n alla toimiva Joensuun Perheentalo, Perheidenpaikka ry. sekä Äimä ry. Esitys mahdollistuu Taiteen edistämiskeskuksen lastenkulttuurin eritysavustuksen turvin.

 

Esityksen ensi-ilta on 6.3.2020 klo 10 Pakkahuoneella Joensuussa.
Muut esitykset  ovat 6.3. klo 18 ja 7.3. klo 10 & klo 16.

Liput 14 € (aikuinen ja mahdollinen alle 1-vuotias vauva) / 25 € perhelippu (2 vanhempaa ja mahdollinen alle 1-vuotias vauva).
Lipun hintaan sisältyy esityksen lisäksi keskustelutilaisuus ja kahvitarjoilu.
Lippuvaraukset sähköpostitse syvasininenesitys@gmail.com.

 

Sanna Kärkkäinen puh. 0400 768723 / Liina-Maija Paavilainen puh. 050 5006262

Lisätiedot syvasininenesitys@gmail.com

Tiedot

Alkaa:
6 maaliskuun@10:00 am
Loppuu:
7 maaliskuun@4:00 pm

Tapahtumapaikka

Joensuun Pakkahuone
Rantakatu 2b
Joensuu,
Puhelin:
050 3803149
Kotisivu:
pakkahuone.info
Shopping Basket