Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Seppo Kantonen ja Kadi Vija

huhtikuu 6

La 6.4. klo 18:00,  Pakkahuone

Liput 15/10/5€ Ennakko Levy-Eskot

Laulaja Kadi Vija ja pianoartisti Seppo Kantonen esittävät Thelonious Monkin kiemuroita, hauskoja sekä koskettavia sävellyksiä.

Melodiat, jotka laittavat jopa kokeneiden pianistien taidot koetukselle, taipuvat ketterästi Kadi Vijan sanattomassa laulussa.

Pianisti Seppo Kantonen (s. 1963) on soittanut komean uransa varrella niin monissa yhteyksissä, että lyhyessä katsauksessa on mahdotonta tehdä oikeutta monipuolisen pianistin kaikille tekemisille. Hyvän esimerkin Kantosen jazzorientoituneisuudesta ja merkityksestä uran alusta alkaen suomalaiselle jazzille antaa Kantoselle myönnetty Yrjö-palkinto vuonna 1985: vain muutama vuosi sen jälkeen, kun nuori pianisti oli vasta astunut jazzin kentälle.

Kadi Vija on suomalaisen nuoren sukupolven lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vijan musiikki on täynnä havaintoja ihmisistä, arkielämästä sekä äänimaailmoista.

Vijan viimeisin julkaisu Ugly Beauty (2017. Texicalli Digital Distribution) on kerännyt runsaasti kansainvälistä huomiota. Levyllä soittava pianisti Lucas Dann ja Kadi Vija esittelivät levyään Japanissa kiertueella lokakuussa 2017.

Kadi Vija – laulu, Seppo Kantonen – piano

Singer Kadi Vija and pianist Seppo Kantonen perform Thelonius Monk’s funny and touching compositions.

The melodies, which would test even the most skilled pianists, flow agilely in the humming of Kadi Vija.

Kadi Vija – vocals, Seppo Kantonen – piano

Tiedot

Päivämäärä:
huhtikuu 6
Shopping Basket