Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pakkahuoneen kutsuvieraana kirjailija Tuomas Lius

lokakuu 12@3:00 pm - 5:00 pm

Esittävän taiteen tila ry aloittaa uuden tapahtumien sarjan, jossa eri alojen taiteilijat ja ammattilaiset saapuvat Pakkahuoneelle yleisön eteen tarinoimaan elämästään, työstään, taiteestaan ja heitä itseään kiinnostavista aiheista. Tarinoiden lomassa kuullaan vieraan valitsemaa musiikkia joko livenä tai levyltä. Ensimmäisenä vieraana lauantaina 12.10. klo 15 on kirjailija Tuomas Lius.
Tuomas Lius Liperistä – Jännityskirjailija ja Maailman Paras videoiden editoinnin opettaja
 
Jos keneltä vain joensuulaisen Teatteri Fiaskon jäsenistä kysytään minkä arvosanan he antavat videoinnin ja videoeditoinnin opettajalleen, vastaus kuuluu: Maailman Paras. Tämä maailman paras on kirjailija Tuomas Lius.
 
Nyt kaikilla joensuulaisilla ja pohjoiskarjalaisilla jännityskirjallisuuden ystävillä on mahdollisuus tavata Tuomas Lius Pakkahuoneella, kuulla hänen tarinansa siitä kuinka kirjailijaksi tullaan ja myös siitä, miten hän saattoi aloittaa kirjoittajauransa jo 9-vuotiaana.
 
Tuomas Lius (s. 1976) aloitti jännityskirjailijan uransa yhdeksänvuotiaana kirjoittamalla jatkokertomusta Karjalan Maa -sanomalehteen.
Hän asuu Pohjois-Karjalan maaseudulla. Luomistyön ohessa hän opettaa dekkarikirjoittamista kansalaisopistossa, kasvattaa kahdesta tyttärestään soturiprinsessoja, katsoo elokuvia, keräilee sarjakuvia ja nauttii hyvästä hampurilaisesta.
 
Liuksen esikoisteos vuodelta 2006, Kalle-Kustaa Korkin paluu, valmistui alkuperäisten Kalle-Kustaa Korkki ja Pekka Lipponen -hahmojen luojan, Aarne Haapakosken, perikunnan siunauksella. Lius on tullut tunnetuksi erityisesti Etsivätoimisto Haka -sarjasta, jonka teokset Haka, Laittomat, Härkäjuoksu ja vuonna 2019 ilmestynyt Lanka palaa kertovat suomalaisegyptiläisen rikosylikonstaapeli Julia Noussairin ja viinijärveläisen amatöörietsivä Marko Pippurisen seikkailuista. Tarinoiden tapahtumapaikat löytyvät suureksi osaksi Pohjois-Karjalasta.
 
Liput ovelta 10 €, lipun hinta sisältää vierailuun sopivan väliaikatarjoilun. Vain käteinen käy maksuvälineenä. Halutessasi voit varata lipun ennakkoon Pakkahuoneen toimistolta toimisto@pakkahuone.info tai 050 3803149.

Tiedot

Päivämäärä:
lokakuu 12
Aika:
3:00 pm - 5:00 pm

Tapahtumapaikka

Joensuun Pakkahuone
Rantakatu 2b
Joensuu,
Puhelin:
050 3803149
Kotisivu:
pakkahuone.info
Shopping Basket