Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Timantteja hangella: Nukketeatteri Reaktori – Loppuunpalanneet, installaatio ja esitys

28 tammikuun@3:00 pm - 7:00 pm

Kahden suuren marionetin interaktiivinen tilateos.  Nukkien lisäksi tilassa on VR lasit, joissa näkyy se mahdollinen toivo ja uusi elämä, minkä eteen nämä loppuunpalaneet tekevät töitä, osin toisten avustuksellakin. Videoinstallaatio on kuvattu 3D VR 180 formaatissa. Installaatio pohjautuu Joel Lehtosen putkinotko eeppokseen . Suurikokoiset marionetit ovat ulkoisesti kiehtovia, kuin taideteoksia ja niihin on tehty suuresti yhtäläinen tematiikka siitä, että ne ovat ulkoisesti kokonaisia, mutta sisältä puhki palaneet. Ne eivät pysty enää edes liikkumaan itse, mutta naruja vetämällä ne heräävät taas eloon tuon tuosta. Kuten eräs lääkäri huomasi katsoessaan naispuolista marionettia näyttelyssä Fiskarssissa, niin nukella on aivoistakin jäljellä enää se osa, millä tunnetaan. Motoriikan tuottava osa puuttuu.

Installaatioon voi tutustua omatoimisesti ennen varsinaista esitystä, mikä on oikeastaan installaation neljäs osa. Nuket ovat sellaisia, että niitä voi liikutella omin voimin ja samalla saa luotua itselle sen hetken, mikä liikuttaa myös liikuttajaa. Teoksen valmistaja Aapo Repo tulee olemaan tilassa ja mielellään auttaa nukkien liikuttamisessa ja kertoo tarvittaessa niistä lisää. Kokonaisuus päättyy Revon valmistamaan monologiin Putkinotkon innoittamana, samalla peilaten sitä tähän päivään. Kaikki mitä yleisö siinä tilassa näkee ja kokee on suggestiivista, ei selittävää, eikä tyhjentävää. Koska installaation tematiikka toistuu vielä tänäkin päivänä, jokaisen tulee löytää se oma lähestymistapa tähän aiheeseen.  Neuvoa saa kysyä ja joskus pitääkin.

VR videon kesto 3 min.

monologi/performanssi n. 25 min klo 15 ja 18. Liput https://joensuunpakkahuone.fi tai käteisellä ovelta. Varaukset toiminto@pakkahuone.info

Installaatio avoinna klo 13–15 sekä 16.30–18. Installaatioon vapaa pääsy.

Tiedot

Päivämäärä:
28 tammikuun
Aika:
3:00 pm - 7:00 pm

Tapahtumapaikka

Joensuun Pakkahuone
Rantakatu 2b
Joensuu,
+ Google Map
Puhelin:
050 3803149
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Esittävän taiteen tila ry
Shopping Basket