Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lukuteatteritapahtuma Minna Canthin päivän kunniaksi

18 maaliskuun@5:00 pm - 9:00 pm

Joensuun Vapaa Teatteri järjestää jo toista kertaa lukuteatteritapahtuman Minna Canthin päivän kunniaksi, la 18.-su 19.3.2023. Tilaisuudet ovat osa Esittävän taiteen tila ry:n vuoden kiertokulku -tapahtumia.

Tarkoitus on lukuteatterina tulkita Pakkahuoneella uusia, ennen esittämättömiä näytelmiä. Viime vuonna esitettäväksi valikoitui Suvi Laanisen näytelmä Hiihtäjät.

Lukuteatteritapahtuma on yleisölle avoin tilaisuus Pakkahuoneella. Tuolloin nähtävät näytelmät ohjaa ammattiohjaaja, esiintyjät ovat teatterin ammattilaisia ja harrastajia.

Lauantaina 18.3. klo 17 Pakkahuoneella luetaan Hynnisen MOORTI.

Sunnuntaina 19.3. eli Minna Canthin päivänä klo 12 luetaan Rantalan NIMIMERKKI MOLIÈRE.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

 

Teokset ovat vallan eri genreä, kumpikin omassa lajissaan korkeatasoinen ja historiallisesta lähtökohdastaan huolimatta vallan ajankohtainen. Raija-Sinikka Rantalan näytelmä NIMIMERKKI MOLIÈRE hyödyntää commedia dell’arten keinoja. Se kertoo Molièren elämäkerran, ja suvereenin röyhkeästi rinnastaa sen taiteilijan ja taiteen asemaan nykyajassamme.

Anneli Hynnisen MOORTI kertoo Kiuruvedellä vaikuttaneesta merkittävästä kansanparantajasta. Anna-Mari Mård (1859-1927) haastettin käräjille vuonna 1907 ”puoskaroinnista”, mutta ei siinä kaikki: Hynnisen vahva teos kertoo poikkeusyksilöstä, joka ei mahdu oman aikansa tai yhteisönsä muottiin. Alati ajankohtainen aihe myös tämä.

Anna Maria Mård. Haapakummun Anna-Mari. s.5.8.1859, k.16.6.1927. Kansanparantaja ja selvänäkijä.

 

Tiedot

Päivämäärä:
18 maaliskuun
Aika:
5:00 pm - 9:00 pm
Shopping Basket