Monipuolisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kohtalokas suo & Duo Liisa Matveinen ja Tellu Turkka

15 maaliskuun@3:00 pm

Pakkahuoneen Naapurit kylässä sarja jatkuu!

Kohtalokas suo on pienoisnäytelmä, joka perustuu alkuperäisiin ilomantsilaisiin runolauluihin.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Sinikka Tossavainen

Musiikki ja musiikin ohjaus: Liisa Matveinen
Puvustus: Riitta Laakso
Rooleissa: Liisa Matveinen, Tellu Turkka, Anna-Liisa Hassinen, Matti Laakso ja Yngve Lostedt

Kesto: 30min

 

Duo Liisa Matveinen & Tellu Turkka

kesto 45min

Duo Liisa Matveinen ja Tellu Turkka ovat pitkän linjan runonlaulajia. Duon yhteistyö alkoi vuonna 1995. Liisa ja Tellu paitsi säveltävät omaa musiikkia, myös sovittavat vanhoja runosävelmiä. Säestyssoittimina ovat kanteleet, ruotsalainen moraharppu sekä savesta tehty udu-rumpu. Liisa ja Tellu esittävät lauluja sekä Mateli – että Vienan naisia -levyiltä.

Magdalena Kuivalainen (1771-1846), eli Mateli Kuivalatar oli ilomantsilainen, Koitereen rannalla elänyt runonlaulaja. Mateli osasi tunnelmoida sydämeenkäyvästi lyyrisiä lauluja, mutta pystyi myös loitsimaan hurjalla kiihkolla ja hiuksia nostattavalla tavalla. Hän lauloi kaksi päivää Elias Lönnrotille vuonna 1838. Matelin runoista muodostui kivijalka Kanteletar- runokokoelmaan. Liisan ja Tellun Mateli-ohjelmistossa soi suomalaisen naisen blues 180 vuoden takaa. Esityksessä käydään laulujen lomassa läpi myös Matelin elämäntarinaa.

Kalevalaan päätyneissä eeppisissä runoissa on pääasiassa kerrottu miehisten miesten seikkailuista ja edesottamuksista. Naisroolit ovat kansalliseepoksessamme jääneet pääasiassa varsin ohuiksi. Haluamme tällä ohjelmistolla tuoda esille myös naisten tarinat, niin traagiset kuin sankarilliset. Niitäkin nimittäin löytyy! Samalla esittelemme joukon edesmenneitä, upeita naisrunonlaulajia.

Liput tilaisuuteen:  15 € / 10 €

Lippuvaraukset: tellu.turkka@gmail.com

 

Tiedot

Päivämäärä:
15 maaliskuun
Aika:
3:00 pm

Tapahtumapaikka

Joensuun Pakkahuone
Rantakatu 2b
Joensuu,
Puhelin:
050 3803149
Kotisivu:
pakkahuone.info
Shopping Basket